Συνέντευξη της Yolanda Soler Onís (Ινστιτούτο Θερβάντες), για τον Juan Goytisolo και το μυθιστόρημά του «Don Julián» [«Δον Χουλιάν»] (1970).

«Δον Χουλιάν», του Χουάν Γκοϊτισόλο, από τις Εκδόσεις Νησίδες, σε μετάφραση Ελευθέριου Μακεδόνα.

Στο φύλλο Σαββάτου-Κυριακής (2-3.4.2022), τής Εφημερίδας των Συντακτών και ειδικότερα στο ένθετό της Νησίδες, μία συνέντευξη, που είχε την ευγένεια να μου παραχωρήσει μία παλιά οικογενειακή φίλη τού Ισπανού συγγραφεά Χουάν Γκοϊτισόλο. Με την ευκαιρία τής έκδοσης, σε μετάφρασή μου, του magnum opus τού Γκοϊτισόλο, «Δον Χουλιάν», η κα Yolanda Soler Onís, η οποία έχει διατελέσει επί δεκαετίες διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο κι η οποία γνώρισε τον Γκοϊτισόλο κατά τη διάρκεια της διαμονής της στο Μαρακές (2014-2017), μιλάει για τις αναμνήσεις που διατηρεί από τον Γκοϊτισόλο, για τα πολλαπλά επίπεδα στα οποία αναπτύσσεται το μυθιστόρημά του «Δον Χουλιάν», αλλά και για το σύνολο του λογοτεχνικού του έργου. Ευχαριστίες στον κο Βουλέλη και στην ΕφΣυν για τη δημοσίευση της συνέντευξης.

Η κα Γιολάντα Σολέρ Ονίς (1964) είναι Ισπανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος. Είναι Διδάκτωρ Ισπανόφωνης Φιλολογίας και έχει διατελέσει διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες στις πόλεις Μάντσεστερ, Βαρσοβία, Μαρρακές και Βηρυτό. Στο Μαρρακές γνώρισε και συνδέθηκε φιλικά με τον συγγραφέα Χουάν Γκοϊτισόλο.

Juan Goytisolo y la familia de Yolanda Soler Onís.Créditos Maha Elmadi.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s